Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Αφράτα χριστουγεννιάτικα κουραμπιεδάκια!



Βρισκόμαστε στην καρδιά του Δεκέμβρη. Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει μπει για τα καλά και μαζί του ονειρευόμαστε κάθε τί γιορτινό. Γι’ αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα σπίτια μας τα παραδοσιακά γλυκίσματα… Μα τι άλλο;;; Αφράτους και λαχταριστούς κουραμπιέδες. Ας αφήσουμε το σπίτι να μοσχομυρίσει και το στομάχι… να γεμίσει!!!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 80-90 ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 1 ΏΡΑ ΨΗΣΙΜΟ: 20 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ

 ΥΛΙΚΑ:

  • 580γρ. (1 βάζο) αιγοπρόβειο βούτυρο (η μαμά Ράνια χρησιμοποιεί “Διβάνη”)
  • 500γρ. βούτυρο Κερκύρας
  • 1,5 κιλό (ίσως και λίγο παραπάνω) μπλε αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 400γρ. άσπρα αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Έξτρα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε με το μίξερ μας τα δύο βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη άχνη, περίπου για 20 λεπτά μέχρι να δούμε το μείγμα μας να ασπρίζει και να διπλασιάζεται σε όγκο.
Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ωραία και αφράτη ζύμη. Δεν θέλουμε να κολλάει στα χέρια μας ούτε και να θρυμματίζεται.
Πλάθετε στρογγυλούς κουραμπιέδες ανάλογα με το μέγεθος της αρεσκείας σας ή για μεγαλύτερο παιχνίδι με τα παιδάκια σας, σε καθαρό πάγκο,  κόβουμε με κουπ- πατ σε διάφορα σχήματα όπως καρδιές η αστεράκια.
Βάζουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και τους τοποθετούμε. Τους ψήνουμε στον αέρα, στους 180°C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).

GV TIPS
  • Όσο περισσότερο χτυπήσουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο τόσο πιο αφράτα και ωραία κουραμπιεδάκια θα έχουμε.
  • Τα αμύγδαλα μπορούμε να τα περάσουμε πρώτα από το φούρνο πριν τα ρίξουμε στη ζύμη μας ώστε να καβουρδιστούν. Στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά είναι ότι πρέπει.
  • Η ζύμη που “περιμένει” να ψηθεί μένει πάντα σκεπασμένη με νωπή πετσέτα για να μην μας ξεραθεί.
  • Σε όσους αρέσει το άρωμα του ροδόνερου ψεκάζουν τα κουραμπιεδάκια αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.
  • Για να ρίξετε τη ζάχαρη άχνη, θα χρησιμοποιήσετε σουρωτήρι για να πέσει ομοιόμορφα σαν χιόνι, αλλά αφού κρυώσουν εντελώς οι κουραμπιέδες.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ!!!
Φτιάχνετε τα κουραμπιεδάκια σας μία φορά το χρόνο. Κάντε τα με αγάπη και μεράκι και θα γίνουν ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑ!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Sofia Gnp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου