Και ποιος δεν είναι λάτρης της nutella; Θα μπορούσα να ζήσω μόνο μ' αυτή!!
Σε συνδυασμό όμως με ένα αφράτο μπισκοτάκι η γεύση κυριολεκτικά σε απογειώνει και δεν μπορείς να δοκιμάσεις μόνο ένα. Να τι γίνεται λοιπόν όταν μένω σπίτι, το έλα να δεις! Εντάξει και 'γω τρώω τη nutella μέσα από το βαζάκι αλλά η μαγείρισσα πάντα δοκιμάζει..:)))
Μία συνταγή κόλαση, μία συνταγή υπερπαραγωγή, ένα έργο τέχνης...μόνο για εσάς!!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 20-25 ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 30 ΛΕΠΤΑ ΨΗΣΙΜΟ: 12-14 ΛΕΠΤΑ
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2/3 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
nutella για τη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να έχουν μια απαλή υφή. Προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες και τα χτυπάμε μέχρι όλα μας τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ξηρό μείγμα μέσα στο υγρό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνουν μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη ζύμη στο χέρι μας, την πλάθουμε μπαλίτσα και μετά την πιέζουμε στην παλάμη μας να ανοίξει και να γίνει σαν μια στρόγγυλη μικρή πιτούλα.
Προσθέτουμε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού Nutella στο κέντρο. Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να καλυφθεί εντελώς η Nutella.
Προσθέτουμε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού Nutella στο κέντρο. Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να καλυφθεί εντελώς η Nutella.
Τοποθετούμε τα cookies σε ένα βουτυρωμένο ταψί (στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα) και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12 -14 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ιδέα από thessmama.gr
Sofia Gnp.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου